Ξυλότυμπου φιλόξενον χωρκόν απού μυρίζει,
δράμιν να παραπονηχώ, το στόμαν μου βρωμίζει.
Στήν καλωσύνην έν έσιει πούποτε νά σέ φτάσουν
εξισιειλήσαν τα καλά, πόξω πού τά στενά σου.
Κόκου Μηνά

ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ      ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ      ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ      ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ     ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ     ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ     ΑΡΘΡΑ     ΦΩΤΟ-ΞΥΛΟΤΥΜΒΟΥ     ΦΩΤΟ-ΚΑΤΟΧΗ   

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   -    ΚοινοτικΟ ΣυμβοΥλιο ΞυλοτΥμβου    -      ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ    -   ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ     -    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

 

Back Στο κενό οι μηχανορραφίες εναντίον της Κύπρου 

Mistiliadis Έγραψε "

Είναι καιρός η τουρκοκυπριακή σημαία στον Πενταδάκτυλο ν αντικατασταθεί με τα σύμβολα της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν το 1878 η Μεγάλη Βρετανία αναλάμβανε από τον Σουλτάνο με ενοίκιο τη διακυβέρνηση της Κύπρου, ο ελληνισμός πανηγύριζε και με ασυγκράτητο ενθουσιασμό χαιρέτιζε το γεγονός, γιατί είχε την αφέλεια να πιστέψει ότι η ανάληψη της κατοχής του νησιού από τους Άγγλους ήταν ο προάγγελος της πραγμάτωσης των εθνικών του πόθων, της απελευθέρωσης της μικρής του πατρίδας και την ένωσης της με τη μητέρα Ελλάδα.
Κι όμως διαψεύσθηκαν. Οι Άγγλοι από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο νησί συμπεριφέρθηκαν στους Κύπριους με αλαζονεία και αγωνίσθηκαν με πείσμα και μεθοδικότητα για τον αφελληνισμό του λαού εφαρμόζοντας την αρχή του διαίρει και βασίλευε. Ενισχύοντας και χρησιμοποιώντας την τουρκική μειονότητα, όταν το 1955 ξέσπασε ο απελευθερωτικός αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α., επιστράτευσαν τους Τουρκοκύπριους για να καταδιώξουν τους αγωνιστές και με δολιότητα εξώθησαν την τουρκοκυπριακή ηγεσία να προβάλει το αίτημα για ξεχωριστή άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και αργότερα της διχοτόμησης.
Επίσης, το συνταγματικό τερατούργημα των Συμφωνιών της Ζυρίχης και του Λονδίνου ήταν προϊόν αγγλικής επινόησης και διαμορφώθηκε έτσι ώστε να μη μπορέσει να λειτουργήσει και η Κύπρος να τελεί ακόμα και ως ανεξάρτητο κράτος υπό την ουσιαστική κηδεμονία του Λονδίνου.
Παρ όλα αυτά υπάρχουν φορές που η Κύπρος συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως βρετανική αποικία. Και το κυριότερο, κάποιοι πολιτικοί της διακρίνονται από δουλοπρέπεια και για τη χάραξη της ακολουθητέας πολιτικής καταφεύγουν στα φώτα του Λονδίνου πρώτα και ύστερα στης Αθήνας!
Δεν είναι καθόλου Άνευ σημασίας το γεγονός ότι τελευταία πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σε έγκυρες κυπριακές εφημερίδες σύμφωνα με τα οποία το σχέδιο Ανα, που απορρίφτηκε στο δημοψήφισμα με ποσοστό 76%, δεν ήταν αποκλειστικά δημιούργημα του Φόρεϊν Όφις, αλλά στη σύνταξή του υπήρξε και δουλοπρεπής συνέργια Κύπριων πολιτικών!
Ευτυχώς όμως υπάρχουν και Κύπριοι που υψώνουν το ανάστημά τους, πιστοί στο αρχαίο δόγμα την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω.: Ο πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος προειδοποίησε τους Βρετανούς να μη προκαλούν τα αισθήματα του λαού. Σε παρόμοιες δηλώσεις είχε προβεί πριν και ο Δημήτρης Χριστόφιας, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος τουΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης με αυστηρή γλώσσα μίλησε για ψευδορεαλιστές που προσπαθούν να νομιμοποιήσουν με τη συνυπογραφεί Κυπρίων τη διαιώνιση της τουρκικής κηδεμονίας .
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τον τελευταίο καιρό το Λονδίνο έχει αποδυθεί σε πρωτοφανή εκστρατεία ευθείας υπονόμευσης της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμισης του κατοχικού ψευδοκράτους με απώτερο στόχο την αναβίωση του σχεδίου Αναν με διακοσμητικές τροπολογίες και επαναφορά του σ΄ ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Επιπλέον οι Βρετανοί έχουν αποχαλινωθεί και υποβοηθούν την Τουρκία να ενταχθεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν αναβάθμιση του ψευδοκράτους και υποστηρίζουν τους δήθεν μετριοπαθείς τουρκοκύπριους ηγέτες. Όμως, παρά τις μηχανορραφίες, καμία χώρα δεν έχει αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, ούτε έχει εγκαθιδρύσει μαζί του απευθείας επαφές. Ακόμα και το μουσουλμανικό ΑζερμπαϊτζΑν διέψευσε τέτοιες προθέσεις.
Συνεπώς δεν είναι απομονωμένη η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως κάποιοι θα ήθελαν. Αρκεί να θυμηθούμε ότι μετά το δημοψήφισμα του σχεδίου Αναν την Κύπρο επισκέφθηκε ένας αρχηγός κρΑτους (ο πρόεδρος της Τσεχίας), ένας προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (ο Μπέρντι), ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε μέρος σε δύο Ευρωπαϊκά Συμβούλια, σε μια Διατλαντική Σύνοδο στο Μεξικό, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ισπανία,Πορτογαλία και Αυστρία.
Εν κατακλείδι: Σήμερα όχι μόνο δεν είναι η Κύπρος απομονωμένη, αλλά βρίσκεται στην αγκαλιά της Ευρώπης ως ισότιμο μέλος της.

Συντάκτης: Χρήστος Μυστιλιάδης
Σχετικά Links:
http://www.rodosport.gr/enlefko
mailto:rospo@otenet.gr "

Back

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Contact with us

Αυτή η σελίδα είναι αφιερωμένη σ όλους εμάς που με τόση ευκολία ξεπουλάμε τη πατρίδα μας  Πάμπος Τσόκκος

ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ      ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ      ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ      ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ     ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ     ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ     ΑΡΘΡΑ     ΦΩΤΟ-ΞΥΛΟΤΥΜΒΟΥ     ΦΩΤΟ-ΚΑΤΟΧΗ   

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   -    ΚοινοτικΟ ΣυμβοΥλιο ΞυλοτΥμβου    -      ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ    -   ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ     -    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Σχεδιασμός Ανάπτυξη Ιστοσελίδας: xylotymbou.org

Τελευταία  ενημέρωση: Σάββατο 20 Απριλίου 2013

To the top