Ξυλότυμπου φιλόξενον χωρκόν απού μυρίζει,

δράμιν να παραπονηχώ, το στόμαν μου βρωμίζει.

Στήν καλωσύνην έν έσιει πούποτε νά σέ φτάσουν

εξισιειλήσαν τα καλά, πόξω πού τά στενά σου.

Κόκου Μηνά

ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ      ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ      ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ      ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ     ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ     ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ     ΑΡΘΡΑ     ΦΩΤΟ-ΞΥΛΟΤΥΜΒΟΥ     ΦΩΤΟ-ΚΑΤΟΧΗ   

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   -    ΚοινοτικΟ ΣυμβοΥλιο ΞυλοτΥμβου    -      ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ    -   ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ     -    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

 

Εκδηλώσεις 2017

 
Εκδηλώσεις 2014
Εκδηλώσεις 2013
Εκδηλώσεις 2012
Εκδηλώσεις 2011
Εκδηλώσεις 2010
Εκδηλώσεις 2009

Εκδηλώσεις 2008

 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Έκθεση Παλιάς Φωτογραφίας

Ανθεστήρια

Μνήμη Παναγιώτας Χάτζιαρου

 

 

 
 

 

Ανακοινώσεις Γεγονότα Εκδηλώσεις 2009

 
 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση 2009

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμβου σας προσκαλεί την τελευταία Κυριακή του χρόνου (27/12/2009) στον Ευκάλυπτο του χωριού μας για να περάσουμε ευχάριστες και γιορτινές στιγμές.

Στις (27/12/2009) πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοτύμβου. Η όλη εκδήλωση ήταν καθ όλα επιτυχής και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της. Η ανταπόκριση του κόσμου του χωριού μας ήταν αθρόα και αυτό φαίνετε από τις φωτογραφίες πιο κάτω.

         

         
 
 

18-09-09  Έκθεση Παλιάς Φωτογραφίας

 

Αναμνήσεις του χωριού μου

Η Ξυλοτύμβου του χθες

 

Η Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα Αναμνήσεις του χωριού μου εγκαινιάστηκε στις 18/9/09 στον Παιδοκομικό Σταθμό Ξυλοτύμβου επ΄ευκαιρία της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης που έγινε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμβου για τη βράβευση των αρίστων μαθητών της Κοινότητας  και ενώ το προκαθορισμένο χρονικό όριο λήξης της ήταν στις 20/9/09, τελικά συνεχίστηκε μέχρι τις 22/9/09 λόγω της επιτυχίας που είχε και της παράκλησης του κόσμου.  Της Έκθεσης ηγήθηκε η Πόλυ Σπύρου και  η Νίκη Αντωνίου, οι οποίες μετά από ένα χρόνο εθελοντικής δουλειάς και έρευνας κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτό που ονειρεύτηκαν.  Οι επισκέπτες της Έκθεσης μπορούσαν να ανακαλύψουν ένα θησαυρό από την ιστορία των ανθρώπων της Ξυλοτύμβου μέσα από διάφορες στιγμές της ζωής τους.  Η Έκθεση ήταν χωρισμένη σε 13 ενότητες, που αφορούσαν: τις Ιστορικές Στιγμές, τη Δεκέλια, Πρόσωπα και Ενδυμασίες, Εκδηλώσεις - Γεγονότα, Κοινοτάρχες, Οργανώσεις, Αθλητισμός Ασχολίες Έθιμα, Εργαλεία Αντικείμενα, Ξυλοτύμβου Πριν και Μετά, Οχήματα, Παιδιά της γειτονιάς και Παρέες συγχωριανών, Επαγγέλματα και Σχολεία.  Η πραγματοποίηση της Έκθεσης έγινε αφιλοκερδώς χωρίς να αποσκοπεί σε καμία οικονομική ανταμοιβή.  Η είσοδος ήταν δωρεάν και οι επισκέπτες μπορούσαν αν ήθελαν να παραγγείλουν κάποιες από τις φωτογραφίες.  Τα όποια έσοδα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για ένα κοινοφελή σκοπό.

        

                                        

Για περισσότερα κάντε κλίκ εδώ

 

 

 

 

 

 

 

1052009 Ανθεστήρια Λάρνακος

Το παρόν του στους εορτασμούς των Ανθεστηρίων που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρνακας, έδωσε για πρώτη φορά φέτος ο Γ. Σ. Κίμων. Στους εορτασμούς των Ανθεστηρίων, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Μαΐου, συμμετείχαν περίπου 40 άρματα και ομάδες και η παρουσία του Γ. Σ. Κίμων αποτελείτο από δύο άρματα. Το πρώτο άρμα αναπαριστούσε το Στρατηγό Κίμων τον Αθηναίο, ο οποίος μέσα στην τριήρη του οδηγούσε το στόλο του στο Κίτιον, με σκοπό να απελευθερώσει το νησί από τους Πέρσες. Το δεύτερο άρμα αναπαριστούσε τον παραδοσιακό αγρότη, ο οποίος μετά το τέλος μιας δύσκολης ημέρας στο θέρος, επέστρεφε στο σπίτι του με το γαϊδουρόκαρο του, φορτωμένο με δέσμες από στάχυα.

 Το πρώτο άρμα πλαισίωναν ο Αντρέας Ιωάννου ως ο Στρατηγός Κίμων και οι μικροί Χρίστος και Παναγιώτης Α. Θεοφάνους, Πέτρος Ανδρονίκου, Στέλιος Στυλιανού, Μάριος Παϊτοτσόγλου, Μάριος Κωνσταντίνου και Μιχάλης Χατζηπαρασκευάς, ως οι κωπηλάτες του. Το δεύτερο άρμα πλαισίωναν ο Παναγιώτης Χατζηττοφής, ως ο αγρότης και οι μικροί Χρίστος και Μαρία Χατζηττοφή και Χριστόφορος και Φώτης Α. Σιάλου, ως οι βοηθοί του.

 Η παρουσία του Γ. Σ. Κίμων στα ανθεστήρια έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ένα διασκεδαστικό απόγευμα μαζί με τις εκατοντάδες παιδιών που πλαισίωναν τα υπόλοιπα άρματα της παρέλασης και να ζήσουν όμορφες στιγμές και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Παράλληλα όμως έδωσε την ευκαιρία σε πολλά από τα μέλη του Συλλόγου, να συνεισφέρουν με εθελοντική εργασία, με παροχή υλικών, με την πείρα και τις δεξιότητες τους για να ετοιμαστούν τα άρματα. 

Oι εορτασμοί των Ανθεστηρίων, έχουν τις ρίζες τους στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίο γιόρταζαν με διάφορες εκδηλώσεις την εποχή αυτή τον ερχομό της Άνοιξης, της ομορφιάς και της αναγέννησης της φύσης.

****************************************************************

 

 

412009 Αιμοδοσία εις μνήμη Παναγιώτας Χάτζιαρου Στυλιανού

Πέταξε ανάλαφρη η ψυχή

 

 

 

 

Έφυγες νωρίς νωρίς

στης νιότης σου το άνθος

Χωρίς μια λέξη για να πεις

και χάθηκε το κάλλος

Πέταξε ανάλαφρη η ψυχή

στο ουράνιο περιβόλι

μέσα σε όμορφη γιορτή

σε υποδέχτηκαν οι αγγέλοι όλοι

Γιατί φεύγοντας χάρισες ζωή

σ ανθρώπους που πονούσαν

ίαση ή θαύμα να γενεί

το Θεό από καρδιάς παρακαλούσαν

 Κι ήρθαν οι πικραμένοι σου γονείς

σύζυγος αδέλφια συγγενείς

όργανα δικά σου να δωρίσουν

να βρει γαλήνη η ψυχή σου

 

Παράδειγμα σε μας να υποδείξουν

 

Η ψυχή σου ας είναι αγία

Και η μνήμη αιωνία

 

Το ποίημα έγραψε η κα Σούλα Ευσταθίου

και είναι αφιερωμένο εις μνήμη Παναγιώτας Χάτζιαρου Στυλιανού

Contact with us  

Αυτή η σελίδα είναι αφιερωμένη σ όλους εμάς που με τόση ευκολία ξεπουλάμε τη πατρίδα μας  Πάμπος Τσόκκος

ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ      ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ      ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ      ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ     ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ     ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ     ΑΡΘΡΑ     ΦΩΤΟ-ΞΥΛΟΤΥΜΒΟΥ     ΦΩΤΟ-ΚΑΤΟΧΗ   

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   -    ΚοινοτικΟ ΣυμβοΥλιο ΞυλοτΥμβου    -      ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ    -   ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ     -    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Σχεδιασμός Ανάπτυξη Ιστοσελίδας: xylotymbou.org

Τελευταία  ενημέρωση: Σάββατο 13 Απριλίου 2013

To the top