Η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα

με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα 

Κωνσταντίνος Καβάφης

  ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ   ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ   ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ   ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ  ΑΡΘΡΑ  ΦΩΤΟ-ΞΥΛΟΤΥΜΒΟΥ  ΦΩΤΟ-ΚΑΤΟΧΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   -    ΚοινοτικΟ ΣυμβοΥλιο ΞυλοτΥμβου    -      ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ    -   ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ     -    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
Τιμή σ' όσους όρισαν να φυλάγουν Θερμοπύλες

 

 

 

 

Θα στείλω γιε μου δκυό πουλιά, νάρτουσι  να γυρίσουν,

να σ έβρουσιν Αδάμο μου τζιαι να σε σιερετίσουν.
Στον τόπον μου αγάπη μου να σε γλυκοφιλήσουν
τζιαι νάρτουν πίσω να μου πουν να με παρηορήσουν.
Τον πλάστη μου παρακαλώ ώσπου να ξημερώσει,
τον γιο μου τον ολόχρυσο να μου τον φανερώσει.
Γράμμα θα στείλω στον Θεό, γραμμένο με το δάκρυ,
τζιαι να του γράψω να μου πει ο γιος μου πότε ννάρτη.
 

       Ο γιος σου αγαπητή μου Μαρία ήλθε σήμερα !

       Όχι όπως τον περίμενες και όπως ελπίζαμε !

       Όμως από σήμερα δηλώνει παρών !

 

        Θλίψη και οδύνη, επισωρεύει η παρούσα ώρα στη κοινότητα Ξυλοτύμβου , η οποία επιτέλους κλαίουσα και ασθμαίνουσα δέχεται τον αλήστου μνήμης αδελφό μας Αδάμο Αδάμου. Η αγάπη όλων μας καλύπτει τρυφερά το πένθος της οικογένειας αλλά και το πένθος της αγαπημένης μας Ξυλοτύμβου. Ο Αδάμος στέκει σήμερα ψηλά και ατενίζει τη γενέθλια γη, και όλοι δακρύζουμε για τον αγνοούμενο νεκρό.  Άξιος της πατρίδος, άξιος της φυλής και άξιος της εκκλησίας στάθηκε ο ηρωικός νεκρός μας.

        Εθνική μνήμη και ιστορική συνείδηση για όσα δεινά συνταράσσουν το είναι μας, από το δίσεκτο εκείνο έτος του 1974, έρχονται εντός μας για να αφυπνίσουν εθνικά και  ιστορικά τον κυπριακό ορθόδοξο ελληνισμό στις δύσκολες συμπληγάδες  που διέρχεται. Και το φέρετρο του Αδάμου γίνεται στην επώδυνη αυτή διεργασία κιβωτός της διαθήκης και υπόσχεση της κοινότητας μας ότι θα παραμείνουμε άχρι τέλους πιστοί τοις κείνων ρήμασιν.

        Αγαπημένε μας Αδάμο, σύσσωμη η αγαπημένη σου κοινότητα έρχεται στο φέρετρο σου, για να κύψει ευλαβικά το γόνυ, ενθυμούμενη τη γλυκιά σου παρουσία ανάμεσα μας, τον υπέροχο σου χαρακτήρα, τη ψυχική σου αρετή.

        Η ηρωική σου έξοδος από τον φθαρτό και ατελή τούτο κόσμο, παραμένει σύμβολο αντίστασης κατά του τούρκου Αττίλα και γίνεται φωνή Πατρίδας για να μας δείχνει το δρόμο της τιμής και του καθήκοντος και να υπαγορεύει το χρέος όλων μας, έναντι των προγόνων μας.

 

        Οι ιερόσυλοι Αττίλες αγαπημένε μας Αδάμο σε οδήγησαν στο θάνατο, αλλά η κοινότητα σου και η Ελληνική Πατρίδα σου Κύπρος, σε οδηγούν σήμερα στην Αθανασία του Έθνους και την αιώνια ζωή της Εκκλησίας.

        Οι βωμοί και οι εστίες μας, ποτέ δεν θα σε λησμονήσουν αδελφέ, αλησμόνητε και να ξέρεις ότι σήμερα υπογράφεται συμβόλαιο αθάνατης μνήμης, μεταξύ σου και της γενέτειρας σου Ξυλοτύμβου.

        Οι καρδιές μας λογχισμένες και αιμάσσουσες από το μαρτύριο της αναμονής και την πίκρα του θανάτου, αναπέμπουν σήμερα ευχαριστία και δόξα προς τον Ύψιστο, γιατί σε ανέδειξε αγαπημένε μας Αδάμο μεταξύ των ηρώων του Έθνους.

        Μακαρία η οδός ή πορεύει σήμερον ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως.

        Η μητέρα σου, τα τρία σου παιδιά και τ αδέλφια σου αν και βαθύτατα θλιμμένα και ανεπανόρθωτα τραυματισμένα, στέκουν υπερήφανοι και αξιοπρεπείς ενώπιον της θυσίας σου. Η αείμνηστη σύζυγος σου μέσα από το μαρτύριο της ζωής, δεν άντεξε και ανεχώρησε  στα αιώνια.

        Είμαι βέβαιος ότι και εκεί ο Κύριος της Ζωής θα αποδώσει και στους δυο σας τον της Δικαιοσύνης στέφανων.

        Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μας Αδάμο. Αιωνία η μνήμη και σε σένα αγαπητή μας Σταυρουλλού και εύχομαι εκ βάθους καρδίας την εξ ουρανού παρηγορία στη μητέρα σου και στα τρία σου τέκνα.

 Πήγαινε στη προηγούμενη σελίδα

   
Contact with us Αυτή η σελίδα είναι αφιερωμένη σ όλους εμάς που με τόση ευκολία ξεπουλάμε τη πατρίδα μας  Πάμπος Τσόκκος

ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ      ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ      ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ      ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ     ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ     ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ     ΑΡΘΡΑ     ΦΩΤΟ-ΞΥΛΟΤΥΜΒΟΥ     ΦΩΤΟ-ΚΑΤΟΧΗ   

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   -    ΚοινοτικΟ ΣυμβοΥλιο ΞυλοτΥμβου    -      ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ    -   ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ     -    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Σχεδιασμός Ανάπτυξη Ιστοσελίδας: xylotymbou.org

Τελευταία  ενημέρωση: Σάββατο 13 Απριλίου 2013