Ξυλότυμπου φιλόξενον χωρκόν απού μυρίζει,

δράμιν να παραπονηχώ, το στόμαν μου βρωμίζει.

Στήν καλωσύνην έν έσιει πούποτε νά σέ φτάσουν

εξισιειλήσαν τα καλά, πόξω πού τά στενά σου.

Κόκου Μηνά

ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ     ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ     ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ     ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ    ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ     ΑΡΘΡΑ     ΦΩΤΟ-ΞΥΛΟΤΥΜΒΟΥ     ΦΩΤΟ-ΚΑΤΟΧΗ   

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   -    ΚοινοτικΟ ΣυμβοΥλιο ΞυλοτΥμβου    -      ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ    -   ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ     -    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

 

Εκδηλώσεις 2013

Εκδηλώσεις 2012
Εκδηλώσεις 2011
Εκδηλώσεις 2010
Εκδηλώσεις 2009

Εκδηλώσεις 2008

 

Χριστούγεννα 2010

ΠΑΝΗΓΥΡΙ  ΑΓΑΠΗΣ

ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ

ΑΔΑΜΟΣ  ΠΑΝΑΓΗ

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ 2010

εμβολιασμός

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΥΡΙΝΗΣ

Εγκαίνια του Μουσείου

 

 

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ

 

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμβου και η ομάδα πρωτοβουλίας καταστηματαρχών Πύλας οργάνωσαν στις 10/10/2010 πορεία διαμαρτυρίας απαιτώντας την επαναλειτουργία του κλειστού εδώ και δέκα μήνες δρόμου.

 

               

  

Η διαμαρτυρία στο Τύπο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας

H Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη διάνοιξη του δρόμου από τον Αστυνομικό Σταθμό SBA Δεκέλειας, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμβου, διοργανώνουν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 10.30 π.μ., εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του πιο πάνω δρόμου και καλούν όλους τους επηρεαζόμενους από το κλείσιμο του δρόμου, να παρευρεθούν.

Θα γίνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην αυλή Κοινοτικού Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού Ξυλοτύμπου και στη συνέχεια θα πορευθούν προς τον Αστυνομικό Σταθμό SBA  Δεκέλειας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος

Ξεσηκώνονται μαζικά για δρόμο Δεκέλειας

Αποκλεισμένοι λόγω καθίζησης και άρνησης επιδιόρθωσής του

 

ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ Συμβούλιο Ξυλοτύμβου, η κοινοτική ομάδα πρωτοβουλίας και η ομάδα καταστηματαρχών της τουριστικής ακτής Πύλας οργάνωσαν χθες πορεία διαμαρτυρίας, απαιτώντας την επαναλειτουργία του κλειστού εδώ και 10 μήνες τμήματος του δρόμου Ξυλοτύμβου Αστυνομικού Σταθμού S.B.A. Δεκέλειας κυκλικού κόμβου, στη είσοδο της Βρετανικής Βάσης. Οι Αρχές των Βάσεων δεν προχωρούν στην ανακατασκευή και αναβάθμιση του κλειστού τμήματος, μήκους 100 μέτρων, πάνω σε δασώδη περιοχή, επειδή χρειάζονται 4-8 εκατομμύρια στερλίνες και το Λονδίνο δεν δίδει την έγκρισή του. Ο δρόμος υπέστη καθίζηση, επιδιορθώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια αλλά το πρόβλημα παρουσιάσθηκε και πάλιν με αποτέλεσμα να τον κλείσουν. Σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις δημιουργεί για τους κατοίκους της Ξυλοτύμβου αυτή η κατάσταση. Για να επισκεφθούν τη Λάρνακα και τις άλλες περιοχές πρέπει να χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας Δεκέλειας - Ριζοελιάς ή να εισέρχονται αναγκαστικά στη Βάση και να κάμνουν ολόκληρο γύρο με τα αυτοκίνητά τους που σημαίνει 5 χιλιόμετρα περισσότερα. Ακόμη και να οδηγήσουν στο Σταθμό Πετρελαιοειδών στη είσοδο της Δεκέλειας πρέπει να οδηγούν 5 χιλιόμετρα περισσότερα. Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοτύμβου κ. Ανδρέας Σεργίου δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο. Δεν επιτρέπεται η επικοινωνία με τη γύρω περιοχή. Ο δρόμος έχει κλείσει εδώ και 10 μήνες και δεν φαίνεται προοπτική επαναλειτουργίας του. Με τη διαμαρτυρία μας θέλουμε να προλάβουμε τα χειρότερα. Εμείς θέλουμε να τα αποφύγουμε αυτά. Στόχος μας είναι να πιέσουμε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις στη Βρετανική Κυβέρνηση να προσδιορίσουν στους Προϋπολογισμούς, το κονδύλι που χρειάζεται για να μπορέσει να γίνει η ανακατασκευή του δρόμου. Όταν επιτευχθεί αυτό εμείς δεν θα έχουμε καμιά απαίτηση και το πρόβλημα θα  θεωρηθεί λήξαν. Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της τουριστικής ακτής Πύλας δήλωσε ότι οι εργασίες των συναδέλφων αποδεκατίσθηκαν τους τελευταίους 10 μήνες λόγω του κλεισίματος του δρόμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος

Κλειστός εδώ και δέκα μήνες ο δρόμος

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι Ξυλοτύμβου στους Βρετανούς των Βάσεων

Πορεία διαμαρτυρίας, απαιτώντας την επαναλειτουργία του κλειστού εδώ και δέκα μήνες, τμήματος, του δρόμου Ξυλοτύμβου - Αστυνομικού Σταθμού ΣΒΑ Δεκέλειας - κυκλικού κόμβου, στην είσοδο της Βρετανικής Βάσης, διοργάνωσαν χθες το Koινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμπου, η κοινοτική ομάδα πρωτοβουλίας και η ομάδα καταστηματαρχών της τουριστικής ακτής Πύλας.

Ο δρόμος, που υπέστη καθίζηση, έχει επιδιορθωθεί, όμως το πρόβλημα παρουσιάστηκε και πάλι με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος. Οι Αρχές των Βάσεων δεν προχωρούν στην ανακατασκευή και αναβάθμιση του κλειστού τμήματος μήκους 100 μέτρων, πάνω σε δασώδη περιοχή επειδή χρειάζονται 4-8 εκατομμύρια στερλίνες και το Λονδίνο δεν δίδει την έγκρισή του. Το κλείσιμο του συγκεκριμένου δρόμου προκαλεί σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις για τους κατοίκους της Ξυλοτύμβου, αφού για να επισκεφθούν τη Λάρνακα και τις άλλες περιοχές πρέπει να χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας - Δεκέλειας - Ριζοελιάς ή να εισέρχονται αναγκαστικά στη Βάση.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοτύμπου, κ. Ανδρέας Σεργίου δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο. Δεν επιτρέπεται, είπε, η επικοινωνία με τη γύρω περιοχή. Ο δρόμος έχει κλείσει εδώ και 10 μήνες και δεν φαίνεται προοπτική επαναλειτουργίας του. Με τη διαμαρτυρία μας θέλουμε να προλάβουμε τα χειρότερα. Τα αδιέξοδα πολλές φορές είναι κακοί σύμβουλοι στην κοινωνία των πολιτών και οδηγούν πολλές φορές σε ανεξέλεγκτη και ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Εμείς θέλουμε να τα αποφύγουμε αυτά. Στόχος μας είναι να πιέσουμε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις στη Βρετανική Κυβέρνηση να προσδιορίσουν στους Προϋπολογισμούς το κονδύλι που χρειάζεται για να μπορέσει να γίνει η ανακατασκευή του δρόμου. Οταν επιτευχθεί αυτό εμείς δεν θα έχουμε καμιά απαίτηση και το πρόβλημα θα θεωρηθεί λήξαν, ανέφερε. Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της τουριστικής ακτής Πύλας δήλωσε ότι οι εργασίες των συναδέλφων αποδεκατίστηκαν τους τελευταίους 10 μήνες λόγω του κλεισίματος του δρόμου. Οι κάτοικοι της Ξυλοτύμβου ειδικά και των Κοκκινοχωριών, πρόσθεσε, δεν εισέρχονται πλέον στο δρόμο Ξυλοτύμβου - Δεκέλειας - τουριστικής ακτής Πύλας και κατευθύνονται μέσω του αυτοκινητόδρομου Δεκέλειας Ριζοελιάς προς τη Λάρνακα και την ενδοχώρα. Σημείωσε πως με αποτέλεσμα και την οικονομική κρίση που μας επηρεάζει τα τελευταία χρόνια γενικά, οι εργασίες έπεσαν κατακόρυφα τους τελευταίους 10 μήνες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων κ. Ντέιβιντ Μάνσον, ο όποιος παρευρισκόταν στην επίδοση ψηφίσματος, το οποίο παρέλαβε εκπρόσωπος της Αστυνομίας ΣΒΑ Δεκέλειας δήλωσε ότι ο δρόμος έκλεισε εδώ και 10 μήνες καθαρά για λόγους ασφάλειας των οδηγών που θέλουν να τον χρησιμοποιούν. Μόλις κατασκευασθεί παράκαμψη του επίμαχου σημείου και εκλείψουν οι λόγοι ανασφάλειας, ο δρόμος θα επαναφερθεί στο προηγούμενο καθεστώς του, σημείωσε. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ

Contact with us Αυτή η σελίδα είναι αφιερωμένη σ όλους εμάς που με τόση ευκολία ξεπουλάμε τη πατρίδα μας  Πάμπος Τσόκκος

ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ      ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ      ΕΞΩΚΛΗΣΙΑ      ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ      ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ     ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ     ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ     ΑΡΘΡΑ     ΦΩΤΟ-ΞΥΛΟΤΥΜΒΟΥ     ΦΩΤΟ-ΚΑΤΟΧΗ   

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   -    ΚοινοτικΟ ΣυμβοΥλιο ΞυλοτΥμβου    -      ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ    -   ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ     -    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Σχεδιασμός Ανάπτυξη Ιστοσελίδας: xylotymbou.org

Τελευταία  ενημέρωση: Σάββατο 13 Απριλίου 2013